Monday, March 09, 2009

Pot...


Am invatat ca nu trebuie sa ma limitez la ceea ce exista pentru ca pot mai mult. Am invatat sa cred in mine si sa privesc cu optimism fiecare dezamagire. Si dezamagirea si esecul si lucrurile mai putin bune sunt lectii de viata. Am invatat sa intorc timpul in favoarea mea si sa ma bucur de fiecare lucru, oricat de mic ar fi. Nu exista gesturi, lucruri sau situatii nesemnificative. Nu stiu cine a inventat acest cuvant...nesemnificativ...totul semnifica ceva, totul are un sens...nimic nu exista „pur si simplu”.
„Imaginatia este totul. Este puterea de previziune a ceea ce va urma in viata.” – A. Einstein
Imagineaza-ti tot ce iti doresti si nu lasa pe nimeni sa iti spuna ca este stupid. Daca iti place sa scrii toceste varful creionului pe 100 de coli, stai in fata laptop-ului ore in sir... taseteaza-ti gandurile intr-un document pana te dor degetele. Iti place sa pictezi? Picteaza tot ce simti, fi personajul plansei tale... in orice ipostaza, in orice colt al lumii, langa oricine. Iti place sa canti? Da viata notelor... Creeaza.
Nu mai spera...fa ceva concret daca sti ce vrei.
Cliseul „traieste-ti viata” emana adevar prin fiecare litera. Suntem martorii intamplarilor de zi cu zi... si ne intrebam ce rost are viata daca copilul tau si-o pierde intr-un accident de masina la doar cateva luni dupa ce a implinit 18 ani, daca un doctor nepriceput nenoroceste pentru totdeauna bebelusul caruia i-ai dat viata cu cateva ore in urma, daca un sofer neatent iti ia dreptul de a mai iesi cu bunicul in parc maine...
Traieste azi, fa tot ce-ti doresti, ofera o floare, nu te mai certa cu colegul de birou, opreste-te seara si plimba-te 10 minute in parc chiar daca ai avut o zi groaznica la birou si nu-ti doresti decat sa ajungi acasa.
Este greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile. Incerc sa pun persoana mai presus de faptele sale... si stiu ca o sa reusesc.
Ne pierdem timpul gandindu-ne la ce trebuie sa facem si uitam sa facem ceea ce simtim. Uitam ca viata ne ofera atatea lucruri frumoase, uitam ca avem nevoie de ele. Gandeste-te doar la ceea ce ai azi si spune-mi ca nu merita...astazi ai viata si viata iti ofera sansa sa faci orice!
Astazi avem timp pentru toate...
Am invatat sa cer in mod corect ceea ce imi doresc si am invatat sa primesc ceea ce cer. Am cunoscut sentimentul de implinire, stiu ce este fericirea, am invatat sa iubesc si sa ma las iubita. Dar stiu ce simti si cand iubirea dispare. Privind in jur, ascultand experientele altora si traind ... mi-am dat seama ca este ceva firesc. Poate suna dur sau aiurea nu? Dar...da! este firesc... La fel de firesc ne indragostim, iubim, suntem iubiti, traim, murim... Si te doare, plangi, tipi, simti furie, neputinta, te inchizi in dormitor si iti plangi de mila si te intrebi zile, saptamani, luni la rand...cu ce ai gresit, unde s-a rupt firul, de ce se intampla asta pentru ca tu ai facut totul bine... Si de cele mai multe ori nu ai raspunsuri...pentru ca firescul nu are raspuns...cuvantul firesc este el insusi un raspuns...
Si la un moment dat trebuie sa te ridici, sa realizezi ca ai pentru ce sa lupti, sa realizezi ca POTI.
Daca ai tupeul sa ma contrazici, intoarce moneda...ai sa ramai surprins de ceea ce iti arata cealalta fata a ei...

1 comment:

garengsphotography said...

Nice photo ...
But not focused enough ...

____________________________
Join HERE and get $6 for FREE


.